Search icon Hamburger icon menu

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Zoeken maar!

Close icon

Word lid van de Ensor Academie!

29-05-2019

Beslis mee naar wie de Ensors gaan!


Samen met de nieuwe vzw De Ensors zag in 2018 ook de Ensor Academie het licht. De ambitie van die Academie is om het hele Vlaamse filmberoep te verenigen en het prestige te geven dat het verdient. Monteurs, DOP’s, producenten, art directors, acteurs, scenaristen, regisseurs, componisten, maquilleurs… Iedereen die in Vlaanderen professioneel met film of tv bezig is (een IMDb-profiel kan daarbij als maatstaf gelden) kan gratis lid worden van de Academie en op die manier mee beslissen over de winnaars van de Ensors, de Vlaamse film- en televisieprijzen, die op 14 september op het Filmfestival Oostende worden uitgereikt.

De Ensor Academie telt al zo’n 500 leden en geniet de steun van het VAF en de verschillende professionele beroepsverenigingen en gildes. Hoe meer leden, hoe sterker de banden binnen de Vlaamse audiovisuele sector. Samen kunnen we zorgen voor een nog betere uitstraling van het Vlaamse filmberoep in België en daarbuiten, iets waar we allemaal mee gebaat zijn.

Hoe word je lid? Surf naar deze pagina en volg de stappen. Het is gratis! Ben je vorig jaar al lid geworden, dan hoef je je niet opnieuw te registreren.

De voordelen op een rijtje.

  • Je wordt gratis lid van een vereniging voor en door de Vlaamse audiovisuele sector waarin alle creatieve en technische takken van de filmindustrie vertegenwoordigd zijn.
  • Je kan alle films die in aanmerking komen voor de Ensors gratis bekijken op het Ensors-screeningplatform.
  • Je kan stemmen voor de Ensors in alle verschillende categorieën.
  • Je kan aan kostprijs het exclusieve Gala van de Ensors met netwerkmoment en afterparty bijwonen op 14 september 2019. Ook je partner kan mee aan een voordelig tarief.

Data om aan te stippen in je agenda.

  • 20 mei tot eind juni 2019 — eerste stemronde
  • 8 juli 2019 — bekendmaking genomineerden
  • 8 juli tot 31 augustus — tweede stemronde
  • 14 september 2019 — Gala van de Ensors: uitreiking en afterparty