Search icon Hamburger icon menu

Thank you! Your submission has been received!

Oops! Something went wrong while submitting the form

Zoeken maar!

Close icon

Wat doen we?

Pijl

ONZE BELANGEN VERDEDIGEN

L’ union fait la force.

De Acteursgilde is de Vlaamse belangenvereniging voor professionele acteurs. Daar waar je als individu veel te zwak of te kwetsbaar bent om zaken in beweging te krijgen wil de acteursgilde je belangen verdedigen. Wij focussen in de eerste plaats op de audiovisuele sector maar zullen ook in de podiumsector onze stem laten horen wanneer nodig. De Acteursgilde is nu al gesprekspartner voor producenten, zenders, vakbonden en overheid. In het overleg over beleid, subsidies, loonvorming, naburige rechten, fiscaliteit, de toekomst van ons medialandschap …..kan alleen gezamenlijk optreden voor een verschil zorgen. Voor dat verschil willen wij garant staan. Het enige wat je moet doen om ons sterker te maken is lid worden en blijven. Wacht niet en doe het NU !

ONZE LEDEN BIJSTAAN

U kan ons contacteren voor vragen over uitkeringen, rechten en plichten, contracten en dies meer. Wanneer knowhow elders voorhanden is zullen we doorverwijzen. 

ONZE LEDEN BIJ ELKAAR BRENGEN

Op de jaarlijkse “nacht van de acteur” willen we je uitnodigen voor een feest “onder elkaar” Van de gelegenheid maken we gebruik om informatie uit te wisselen. In de eerste plaats geven we toelichting bij de werking en realisaties van het afgelopen jaar. In de tweede plaats kunnen we je raadplegen over heikele thema’s. Maar het blijft een feest: ideaal om collega’s te leren kennen of oude vrienden tegen het lijf te lopen maar bovenal om er een lap op te geven!

De vereisten

Je bent als acteur of actrice actief in het Nederlandstalig Belgisch landsgedeelte.

1

Je bent meerderjarig.

2

Je voldoet aan onze criteria.

3

De procedure

Stel je kandidatuur

Registreren
1

Wij controleren jouw aanvraag

2

Je hoort van ons of je kan toetreden

3